Την Τετάρτη το πλαφόν για την επιβάρυνση από φόρους και εισφορές, λέει ο Πετρόπουλος – ΒΙΝΤΕΟ

Την Τετάρτη θα βγάλει η αρμόδια τεχνική επιτροπή το πλαφόν για τη συνολική επιβάρυνση για φόρους και εισφορές, δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”, υπογραμμίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι όλα τα δεδομένα και τα μέτρα θα αποτιμηθούν, σημειώνοντας ότι το 65% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν κάτω από 7.000 εισόδημα καθαρό ετησίως.Παράλληλα, επισήμανε ότι η σύνδεση εισφορών με το καθαρό εισόδημα είναι ένα δίκαιο σύστημα, το οποίο ζητούσαν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να εισαχθεί στην κοινωνική ασφάλιση.

Επίσης,  διαβεβαίωσε ότι “οι νέοι επαγγελματίες και επιστήμονες θα έχουν στην αφετηρία της ασφάλισής του θα έχουν ένα πολύ χαμηλότερο ποσό να καταβάλλουν μέχρι να σταθούν στα πόδια τους”.

Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι “δεν είδαμε ακόμα το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης” και πως δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις. Διευκρίνισε τέλος ότι το ποσό που θα φορολογείται δεν θα περιλαμβάνει εισφορές και πως “τα ποσά που υπολογίζουν όλοι θα είναι πολύ μικρότερα από αυτά που έχουν τώρα στο μυαλό τους”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Η αναλογιστική μελέτη για τις συντάξεις σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό σχέδιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.