Την απόφασή του να μη συμμετέχει στο νέο ΔΣ της Πειραιώς ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σάλλας

Την απόφασή του να μη συμμετέχει στο νέο Διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς ανακοίνωσε ο Μιχάλης Σάλλας. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε την καθηγήτρια Χαρίκλεια Απαλαγάκη, Προσωρινή Πρόεδρο του Δ.Σ., μέχρι την ανάδειξη νέου Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για την πρόθεση της παραίτησής του ο κ. Σάλλας είχε ενημερώσει από τις αρχές του 2016 τόσο το ΤΧΣ όσο και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Σάλλας θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ανοίξει ο ίδιος το δρόμο για νέους ανθρώπους στη διοικητική κορυφή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ΤΧΣ στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης της Τράπεζας, μπροστά στις νέες προκλήσεις της νέας εποχής.

Ο ίδιος έκλεισε έναν πολύ αποδοτικό κύκλο 25 ετών ως δημιουργός και Πρόεδρος της Τράπεζας. Η Τράπεζα Πειραιώς το 1991, είχε το 0,1% της αγοράς ενώ στην παρούσα φάση έχει μερίδιο αγοράς 30%. Είχε 200 εργαζόμενους και τώρα έχει 19.000, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε ενεργητικό 200 εκ. ευρώ και τώρα φτάνει περίπου τα 90 δισ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ