Τι προβλέπει η συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα – Όλες οι δηλώσεις- ΒΙΝΤΕΟ

Συνολική συμφωνία για την αξιολόγηση, τη δόση και το χρέος επιτεύχθηκε στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν την εκταμίευση δόσης ύψους 8,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), αλλά και κάποια στοιχεία για τη μορφή που θα έχει η ρύθμιση του ελληνικού χρέους στο τέλος του προγράμματος.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι τελικά πέρασε η γαλλική πρόταση για σύνδεση της ανάπτυξης με την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Το Eurogroup δεσμεύθηκε για επέκταση των ωριμάνσεων και ρύθμιση των σχετικών επιτοκίων των ελληνικών δανείων για άλλα 15 χρόνια. Ζητά μάλιστα από το Euro Working Group να συμφωνήσει επί ενός μηχανισμού που θα συνδέει την επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης με πιθανή περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, στη βάση τη συμφωνία της 25ης Μαΐου του 2016 μετά το τέλος του προγράμματος το 2018.

Δεσμεύθηκε δε, και για την μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους στο απώτερο μέλλον αν αυτό χρειαστεί.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι θα εισηγηθεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου μια «Συμφωνία επί της Αρχής» για την Ελλάδα.Διαβάστε τη συνέχεια στο: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ