Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών για τις αυξήσεις στα καύσιμα

Αυξήσεις της τάξεως των 3 λεπτών παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για υποχρεωτική αύξηση του ποσοστού βιοαιθανόλης που αναμειγνύεται με τις βενζίνες.

Για τις συγκεκριμένες αυξήσεις αλλά και για το πώς θα εξελιχθούν λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή μιλά στο enikos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Όπως τόνισε ο κ. Κιούσης, “η βενζίνη αυξήθηκε 3 λεπτά από 1η Ιανουαρίου 2020 λόγω της ευρωπαϊκής οδηγίας για τη βιοαιθανόλη και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν μικρές αυξήσεις που είναι της καθημερινότητας”. Σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις στην τιμή του πετρελαίου και κατ’ επέκταση και στα καύσιμα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών υποστηρίζει ότι “υπάρχει ανησυχία αλλά πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι για την ώρα και να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση”.

Σημειώνει δε, ότι “στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν περιθώρια αύξησης των τιμών, καθώς τα καύσιμα είναι πανάκριβα για τις εισοδηματικές δυνατότητες των πολιτών. Ας ελπίσουμε ότι θα αποκλιμακωθεί η ένταση”.

Στο ερώτημα για το εάν κάποιοι βενζινοπώλες έχουν εκμεταλλευθεί την κατάσταση για να αυξήσουν τις τιμές, ο κ. Κιούσης απάντησε ότι “δεν μπορεί κανείς με τον ανταγωνισμό που βιώνουμε να αυξήσει τις τιμές με τέτοιον τρόπο γιατί αυτομάτως θα βρεθεί εκτός ανταγωνισμού. Οι τιμές ανεβαίνουν στα πρατήρια όταν τις ανεβάζουν τα διυλιστήρια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ