Τι εννοούσε η Λαγκάρντ;

Τι εννοούσε η Λαγκάρντ;

 

Τι εννοούσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ με τη φράση «η παράσταση δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή»;

Η παραπάνω φράση χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον αμερικανό αθλητικογράφο Χουκ, ο οποίος είχε πει στη διάρκεια ενός αγώνα ότι «η παράσταση δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η πρωταγωνίστρια».

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, στην περίπτωσή μας, η «πρωταγωνίστρια» είναι η ίδια η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία με αυτή της την φράση ήθελε να στείλει μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ότι αυτή θα μιλήσει τελευταία και θα πάρει την απόφαση για την δόση,

Παράλληλα, στο Ταμείο υποστηρίζουν ότι για να διακόψει η Κριστίν Λαγκάρντ  την περιοδεία της στην Ασία και να επιστρέψει στις Βρυξέλλες σημαίνει ότι θέλει να επιβάλλει λύση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και στην ΕΕ. Με βάση τα δεδομένα που έχουν αυτή τη στιγμή στο Ταμείο, φαίνεται να υπάρχει ακόμα χάσμα μεταξύ των δυο πλευρών. Ωστόσο η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα λάμβανε μέρος στο Eurogroup της Τρίτης αν δεν ένιωθε ότι υπήρχαν περιθώρια συμφωνίας που θα καταστήσουν το χρέος βιώσιμο.

Ταυτόχρονα ο Πολ Τόμσεν βρίσκεται ήδη στην Ουάσινγκτον ψάχνοντας εναλλακτικά σενάρια αλλά το Ταμείο ξεκαθαρίζει ότι δεν εξετάζει την περίπτωση αποχώρησης από το ελληνικό πρόγραμμα εκτός αν εξαναγκαστεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ