Θα μας πει για ανάπτυξη η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα μιλήσει για την ανάπτυξη με τους ομολόγους της των ένδεκα μελών του Συμβουλίου των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας, σε σύνοδο κορυφής την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Στράλσουντ (βόρεια), η οποία θα είναι επίσης αφιερωμένη στις ενεργειακές και τις δημογραφικές προκλήσεις.

Αυτή η σύνοδος κορυφής “σχεδιάστηκε ως μια ανταλλαγή απόψεων”, δήλωσε σήμερα μια πηγή που πρόσκειται στη γερμανική κυβέρνηση για τη σύνοδο αυτή όπου εκπροσωπούνται η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Πολωνία, η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κατά τη διάρκεια ενός ανεπίσημου δείπνου την Τετάρτη, η Μέρκελ και οι προσκεκλημένοι της, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού Ιγκόρ Σουβάλοφ, θα συζητήσουν για την οικονομία και την ανάπτυξη, είπε η πηγή.

Θα εξετάσουν επίσης “τι συνεισφορές οι χώρες μέλη του Συμβουλίου των Κρατών της Βαλτικής μπορούν να προσφέρουν για να εγγυηθούν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην περιοχή”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ