Θα κατάσχεται ό,τι δεν δηλώνεται!

Του Δημήτρη Χριστούλια

Καταθέσεις, πίνακες, ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας, ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία, ακόμη και άλογα ιππασίας θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που έρχεται με νομοσχέδιο μέσα στον Δεκέμβριο στη Βουλή προς ψήφιση. 

Στην περίπτωση που οι πολίτες αποκρύψουν στοιχεία και πιαστούν στην τσιμπίδα των φορολογικών Αρχών, η περιουσία τους θα δεσμεύεται υπέρ του Δημοσίου. 

Μάλιστα, εάν μετά τον έλεγχο διαπιστώνεται ότι έχει αποκτηθεί με εισοδήματα που δεν δικαιολογούνται, θα κατάσχεται η μη δηλωθείσα περιουσία ή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο, το οποίο θα είναι ακόμη και ίσης αξίας με το περιουσιακό στοιχείο που δεν δηλώθηκε. 

Η Realnews αποκαλύπτει το σχέδιο νόμου που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο, μετά την ψήφισή του και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονική φόρμα με όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2017 το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο θα υποβάλλεται παράλληλα με τις φορολογικές δηλώσεις. 

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews 

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Στον αέρα οι εκλογές – Τα εναλλακτικά σενάρια

Γεροβασίλη: Η πλειοψηφία είναι πολύ πιθανόν να διευρυνθεί στο μέλλον

Αθήνα: Πέρασαν οι ελληνικές θέσεις στο κείμενο συμπερασμάτων

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ