Τέλος χρόνου για τέλη κυκλοφορίας και ενστάσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Λήγει σήμερα, Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου η προθεσμία για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας  2020 καθώς και την κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρυσι όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει τη δυνατότητα σε όσους ιδιοκτήτες το επιθυμούσαν να πάρουν πίσω τις πινακίδες “με τον μήνα” πληρώνοντας αντίστοιχα ένα μέρος των τελών κυκλοφορίας όμως για το 2020 δεν έχει –τουλάχιστον -ακόμη- προβλεφθεί νομοθετικά η δυνατότητα αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία μέχρι και σήμερα προκειμένου να υποβάλουν στην Εφορία τη δήλωση “ακινησίας “ και την κατάθεση των πινακίδων του οχήματος τους. Επισημαίνεται ότι μόνο με την κατάθεση των πινακίδων απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας 2020, το τεκμήριο του αυτοκινήτου, την υποχρέωση ασφάλισης του οχήματος και τον τεχνικό έλεγχο. Σε διαφορετική περίπτωση ακόμα κι αν το ΙΧ δεν κινείται, συνεχίζει να επιβαρύνεται με όλα τα παραπάνω.

Σήμερα λήγει και η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων από πολίτες που δεν έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα. Οι ενστάσεις υποβάλλονται στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (koinonikomerisma.gr).

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.