Τέλη κυκλοφορίας από… λάθος: Ραβασάκια από την εφορία ακόμη και για οχήματα που έχουν αποσυρθεί

Με το υπουργείο Οικονομικών να σχεδιάζει παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – όπως γίνεται παραδοσιακά κάθε χρόνο- πολλοί οδηγοί «ανακαλύπτουν» ξαφνικά ότι η εφορία τους καλεί να πληρώσουν τέλη ακόμη και για οχήματα για τα οποία έχουν καταθέσει πινακίδες ή τα έχουν πάει για απόσυρση.

Σύμφωνα με το OPEN, αν και αυτό οφείλεται σε λάθος, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση ο νόμος λέει πως σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής ο ιδιοκτήτης απειλείται με τσουχτερό πρόστιμο που φτάνει στο ύψος των τελών κυκλοφορίας.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος παρατηρήσει ότι καλείται να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για όχημα το οποίο είναι σε ακινησία ή δεν είναι στην κατοχή του πια δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το πληρώσει και να απευθυνθεί στην αρμόδια εφορία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που έχει τεθεί σε ακινησία, προκειμένου να ζητήσουν διόρθωση στο εκκαθαριστικό και να απαλλαγούν από τα φετινά τέλη.

Έως σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας έχουν πληρώσει 1 στους 4 ιδιοκτήτες, αφού από τα 8,5 εκατ. οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους έχουν καταβληθεί τα τέλη από τους 2,21 εκατ. ιδιοκτήτες.

Οι ιδιοκτήτες έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής κατάθεσης των πινακίδων, με τις πινακίδες να τις κρατούν πλέον σπίτι τους και να μην τις καταθέτουν στις εφορίες υπό την προϋπόθεση ότι το όχημα θα παραμείνει παρκαρισμένο σε ιδιωτικό χώρο που θα δηλωθεί στην εφορία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ