Ταμείο Ανάκαμψης: Αυτά είναι τα 12 πρώτα έργα που χρηματοδοτεί – Πού θα “πέσουν” τα 4 δισ. ευρώ

Πέφτουν τα πρώτα 4 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης στην αγορά: «Κομμάτι» του ποσού που δόθηκε ως προκαταβολή στην χώρα μας θα χορηγηθεί για την χρηματοδότηση 12 έργων προϋπολογισμού 1,4 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό από την προκαταβολή που διέθεσε το Ταμείο θα κατευθυνθεί σε επιχορηγήσεις, αλλά και σε δάνεια που επί του παρόντος είναι στην… αναμονή καθώς βρισκόμαστε στη διαδικασία των τελικών εγκρίσεων.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Σε κάθε περίπτωση, ξεκινά ο αγώνας δρόμου του σχήματος διοίκησης του Ταμείου Ανάκαμψης, για την απορρόφηση κοινοτικών πόρων ύψους 30,5 δισ. μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η πρώτη… ντουζίνα έργων

Αυτή την στιγμή μετά και την προκαταβολή που έλαβε η χώρα μας έχει δρομολογηθεί η πρώτη ντουζίνα έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η οποία περιλαμβάνει από παρεμβάσεις για την ψηφιοποίηση του Κράτους μέχρι την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και την ανάδειξη αρχαίων μνημείων!

Συγκεκριμένα, σε αυτή την πρώτη δωδεκάδα έργων που θα χρηματοδοτηθούν από την προκαταβολή περιλαμβάνονται υποδομές εκσυγχρονισμού του Δημοσίου και ψηφιοποίηση αρχείων, βελτίωση του εξοπλισμού της ΑΑΔΕ, επέκταση και υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Τηλεπικοινωνιών – Σύζευξις ΙΙ, ενίσχυση συστημάτων για την ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών, βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω του χωροταξικού σχεδιασμού, το πρόγραμμα Ψηφιακή Μέριμνα, το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Ε65 και την αποκατάσταση και ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ