Τάγαρης στον Realfm 97,8: Υπάρχουν σκέψεις να δοθεί παράταση σε κάποιες περιπτώσεις δικαιούχων κοινωνικού μερίσματος

“Υπάρχουν σκέψεις να δοθεί παράταση για κάποιες περιπτώσεις που παραμένουν εκκρεμότητες με την υποβολή της αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα” ανέφερε ο επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ Τάσος Τάγαρης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Ενδεχομένως κάποιες περιπτώσεις ΑΜΕΑ μπορεί να έχουν κάποια διαφορετική αντιμετώπιση από το σύστημα ή κάποιες ‘μειονότητες’ που μπορεί να αντιμετωπιστούν. Γίνονται συζητήσεις, θα δούμε πού θα καταλήξουν μέσα στην ημέρα. Γίνονται και έλεγχοι και διασταυρώσεις, μήπως γίνει επεξεργασία κάποιων αιτήσεων το επόμενο διάστημα” υπογράμμισε ο κ.Τάγαρης επισημαίνοντας την “τεράστια βελτίωση που έγινε πάνω στα μητρώα του ΑΜΚΑ”. Όπως είπε μέσω της υποβολής αιτήσεων κοινωνικού μερίσματος, πάνω από 250.000 ΑΜΚΑ ενημερώθηκαν με σωστά ΑΦΜ.

Έως σήμερα έχουν υποβληθεί 2,4 εκατ. αιτήσεις και έχουν εγκριθεί 1,2 εκατ. που αντιστοιχούν σε 3.100.000 μέλη.

Από αυτές, περίπου 500.000 είναι αιτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν. Ο μέσος όρος του κοινωνικού μερίσματος ανά αίτηση είναι 570 ευρώ, κυμαίνεται από 250 έως 1.350 ευρώ. Όπως είπε ο κ.Τάγαρης 1.350 ευρώ παίρνει οικογένεια με πέντε παιδιά.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ