Τα συγχαρητήρια του Χατζηδάκη σε υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ

Την υπάλληλο του ΕΦΚΑ Κυριακή Αθανασούδη που ασχολείται με τις συντάξεις χηρείας συνεχάρη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Μάλιστα, αποκάλυψε την ιστορία μιας γυναίκας, της οποίας η σύνταξη βγήκε πολύ γρήγορα λόγω της δουλειάς της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook  “Ενώ στην αρχή ταλαιπωρήθηκα, βρέθηκε μια καλή υπάλληλος στον ΕΦΚΑ και βγήκε η σύνταξή μου σε ενάμιση μήνα» μου είπε μια φίλη την περασμένη Παρασκευή, προσθέτοντας ότι καλό είναι να ξέρω και το όνομα της υπαλλήλου. Κάλεσα λοιπόν σήμερα την Κυριακή Αθανασούδη η οποία είναι η υπάλληλος που λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο, για να τη γνωρίσω και να τη συγχαρώ. Η κ. Αθανασούδη εργάζεται στη Διεύθυνση Β’ Απονομών στη Φιλελλήνων και ασχολείται με συντάξεις χηρείας. Στο πρόσωπό της συγχαίρω φυσικά και πολλούς άλλους ευσυνείδητους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, οι οποίοι μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων δυσκολιών, δικαιώνουν τον όρο «δημόσιος λειτουργός» σε πολλά επίπεδα”.

” Όπως εξήγησα και στην ίδια, η προτεραιότητά μου για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του ΕΦΚΑ είναι να δώσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι τον καλύτερο μας εαυτό: Η Κυβέρνηση, η διοίκηση του ΕΦΚΑ, τα στελέχη και οι υπάλληλοι του Οργανισμού. Γι’ αυτό και από την πλευρά μου πιέζω, ελέγχω και γίνομαι πολλές φορές δυσάρεστος. Όλοι μας κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και γι’ αυτό προσπαθώ να χρησιμοποιήσω κάθε θεμιτό μέσο για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των ασφαλισμένων: Καινούργιοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για τους υπαλλήλους, το 1555 το οποίο ενισχύουμε αυτές τις μέρες με υπερδιπλάσιους τηλεφωνητές για να κάνει ακόμα καλύτερα τη δουλειά του, πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές που θα συμβάλουν και αυτοί στην επιτάχυνση των συντάξεων. Και φυσικά ο καινούργιος νόμος για τον ΕΦΚΑ, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα συνδυάζει τα κίνητρα παραγωγικότητας με αυστηρότερους ελέγχους για όσους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους μέσα στον Οργανισμό. Διότι, μην ξεχνάμε, υπάρχουν πάντοτε και εκείνοι που κάνουν λιγότερο καλά τη δουλειά τους.
Επειδή όμως πρέπει πάντοτε να ανταμείβουμε όχι μόνο υλικά (αναφέρθηκα ήδη στο πριμ παραγωγικότητας), αλλά και ηθικά εκείνους που δουλεύουν περισσότερο, αποφάσισα μαζί με τον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να οργανώσουμε σε ένα-δύο μήνες μια ειδική τελετή βράβευσης των εισηγητών του ΕΦΚΑ και των αρμόδιων διευθυντών, που βγάζουν περισσότερες συντάξεις. Γνωρίζουμε άλλωστε τα ακριβή στοιχεία από τον ηλεκτρονικό Πύργο Ελέγχου. Και αυτή η απόφαση θα είναι ένα «ευχαριστώ» στους πιο παραγωγικούς υπαλλήλους που εκδίδουν συντάξεις. Αλλά και ένα κίνητρο για τους υπόλοιπους να εργαστούν ακόμα περισσότερο, για να υπηρετήσουμε όλοι μαζί τελικά τους ασφαλισμένους, που δικαιούνται καλύτερες υπηρεσίες από τον ΕΦΚΑ”, πρόσθεσε.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.