Σύσκεψη για ενεργειακά: Η ΔΕΗ θα διπλασιάσει την παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη για τους επόμενους 12 μήνες

ΔΕΗ - εργοστάσιο

Τα εναλλακτικά σενάρια προκειμένου να διασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια της χώρας σε περίπτωση μειωμένης διάθεσης ή ακόμη και πλήρους διακοπής ρωσικού φυσικού αερίου το φθινόπωρο και τον χειμώνα προς την Ευρώπη, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργειακών Κρίσεων του ΥΠΕΝ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η ΔΕΗ να προχωρήσει σε διπλασιασμό της παραγωγής ρεύματος από λιγνίτη για τους επόμενους 12 μήνες, ώστε να διασφαλιστεί πλήρως η ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των λιγνιτικών εργοστασίων της ΔΕΗ με καύσιμο θα ενεργοποιηθούν τα λιγνιτορυχεία της Αχλάδας και της Βεύης.

Εκτιμάται ότι η λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ θα αυξηθεί από 5 TWh σε 10 TWh για τους 12 μήνες καλύπτοντας το 20% των αναγκών της χώρας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Εντός του φθινοπώρου, εξάλλου, θα τεθεί σε λειτουργία η νέα λιγνιτική μονάδα παραγωγής ρεύματος Πτολεμαΐδα 5.

Νωρίτερα, κυβερνητικές πηγές επισήμαναν ότι στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν όλα τα δεδομένα παραγωγής, εισαγωγών, εξαγωγών και αποθήκευσης και διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πιο ευνοϊκή θέση συγκριτικά με άλλες χώρες της ΕΕ.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έγινε εκτίμηση για την πορεία των διεθνών τιμών καυσίμων και η επίπτωση στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας.

ΦΩΤΟ αρχείου: ΙΝΤΙΜΕ

Exit mobile version