ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία Σκυλακάκη στη Βουλή – Χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση απέναντι στο ενεργειακό κόστος

«Ο Υπουργός Ενέργειας κ. Σκυλακάκης ομολόγησε σήμερα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για την στήριξη της κοινωνίας μετά την παύση των επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενόψει αυξημένων τιμών τον χειμώνα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Αφού επί δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επιδοτεί την αισχροκέρδεια στην ενέργεια με χρήματα των ίδιων των καταναλωτών και των φορολογούμενων, σήμερα έρχεται  αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε.

Καθώς, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνιζε την ανάγκη για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, που θα μείωναν το κόστος στην πηγή, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρούσε στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην πρόσδεση της χώρας στο φυσικό αέριο, και οργάνωνε ένα πάρτι δισεκατομμυρίων ευρώ σε υπερκέρδη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Μόνη λύση για να μην μείνει απροστάτευτη η κοινωνία απέναντι στο ενεργειακό κόστος είναι η ανάκτηση του δημοσίου χαρακτήρα της ΔΕΗ, η θέσπιση ανώτατου συντελεστή κέρδους και η φορολόγηση των υπερκερδών. Γι’ αυτά θα παλεύει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την κοινωνία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ