Συνταξιούχοι: Αυτά είναι τα δύο σενάρια για τα παλαιά αναδρομικά

Δύο σενάρια για τα παλαιά αναδρομικά των συνταξιούχων εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπίσει την επικείμενη έως τον Ιούνιο κρίσιμη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Πρόκειται για δύο εκδοχές σε ότι αφορά την καταβολή των αναδρομικών που διαφοροποιούνται ανάλογα με το κόστος που προκαλούν στον προϋπολογισμο και έχουν σχέση με τις δημοσιονομικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, είναι να αποφασίσει την καταβολή των αναδρομικών για το κρίσιμο ενδεκάμηνο Ιούνιος 2015- Μάιος 2016 δικαιώνοντας όσους είχαν προσφύγει για το διάστημα αυτό. Το ζητούμενο από εκεί πέρα είναι τι θα κάνει η κυβέρνηση. Το πρώτο σενάριο που έχει στο τραπέζι της η κυβέρνηση αφορά την καταβολή των αναδρομικών μόνο στους συνταξιούχους που είχαν προσφύγει εφαρμόζοντας ρητά την απόφαση του ΣτΕ. Το δεύτερο αφορά την επέκταση της χορήγησης τους για το συγκεκριμένο διάστημα σε όλους τους συνταξιούχους, γεγονός που προϋποθέτει πολιτική απόφαση.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.