Συντάξεις: Τα σενάρια για την αύξηση του 2024

«Παράθυρο» για νέες αυξήσεις στις συντάξεις φέρνει η ανάπτυξη για το 2024, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα οι αυξήσεις μπορεί να φτάσουν το 4%, αν η Ανάπτυξη φτάσει το 3%.

Συντάξεις Απριλίου, επίδομα προσωπικής διαφοράς και επιδόματα ΟΠΕΚΑ: Ποιοι πάνε από σήμερα στα ΑΤΜ

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι τα σενάρια για ανάπτυξη μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι εφικτά. Οι αυξήσεις των συντάξεων είναι βασισμένες στον πληθωρισμό και στην ανάπτυξη και σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, οι αυξήσεις που θα δοθούν του χρόνου θα είναι ενδεχομένως κι επάνω από 4%.

Αν δεν μεταβληθούν τα δεδομένα του προϋπολογισμού για φέτος, δηλαδή για ανάπτυξη 1,8% του ΑΕΠ και για πληθωρισμό 5%, τότε η αύξηση των συντάξεων θα είναι 3,4%. Αν όμως η ανάπτυξη πάει στο 3%, τότε η αύξηση στις συντάξεις για του χρόνου θα είναι 4%. Πάντως με βάση τις τελικές εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη πέρσι, θα πρέπει να δοθεί ακόμα μια αύξηση στους συνταξιούχους 0,5% φέτος, πέραν του 7,75% που έχουν λάβει.

Έτσι αν ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1200 ευρώ το μήνα, αν έλαβε 7,75% αύξηση πήρε 93 ευρώ. Αν πάρει και αύξηση 0,5%, θα πάρει επιπλέον 6 ευρώ το μήνα, δηλαδή συνολικά θα πάρει 99 ευρώ το μήνα για φέτος.  Οι αυξήσεις των συντάξεων για το 2024 θα ανακοινωθούν στο τέλος του έτους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ