Συντάξεις Ιουλίου: Η ημερομηνία πληρωμής λόγω του Αγίου Πνεύματος – Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες καταβολής κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιουλίου και αποφασίστηκε μερίδα των απόμαχων της εργασίας να δει τα χρήματά της στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, πριν από την αργία του Αγίου Πνεύματος.

Την τελευταία εργάσιμη του τρέχοντος μήνα θα καταβληθούν και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Από αυτό το «πακέτο» πληρωμών θα απουσιάζει μόνον το επίδομα τέκνων Α21, του οποίου η καταβολή γίνεται κάθε δίμηνο.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του, ο ΕΦΚΑ λόγω της αργίας της 24ης Ιουνίου αποφάσισε οι συντάξεις Ιουλίου των μη μισθωτών να μπουν στους λογαριασμούς από την Παρασκευή το απόγευμα, στις 21 του μήνα, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Τι αποφάσισε ο e-ΕΦΚΑ για την εξόφληση των συντάξεων

Κανονικά η εξόφληση από το γκισέ έχει καθοριστεί για τις 25 Ιουνίου 2024, εντούτοις τα χρήματα θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς από την Παρασκευή 21 του μήνα, ως είθισται δηλαδή οι συντάξεις θα μπουν την προηγούμενη εργάσιμη.

Άλλωστε, βάσει του πλαισίου καταβολής των συντάξεων σε δύο δόσεις:

  • Την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ], οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών και οι επικουρικές- ΜΟΝΟ-συντάξεις των μισθωτών και του Δημοσίου ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).
  • κάθε προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα θα καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών και οι κύριες συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ( ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ και ΔΗΜΟΣΙΟ).

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις

Κατά συνέπεια, η καταβολή των συντάξεων Ιουλίου θα γίνει ως εξής:

  • Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως ταμεία Μη Μισθωτών ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν από τη σύσταση του ΕΦΚΑ και μετά, με τον ν.4387/2016, μέσω του ΟΠΣ-ΕΦΚΑ (συνταξιούχοι Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών).Τα ποσά αυτά θα πιστωθούν στους δικαιούχους -και θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη εφόσον οι δικαιούχοι έχουν χρεωστικές κάρτες- το απόγευμα της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.
  • Την Πέμπτη 27 Ιουνίου θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] καθώς και οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Τα ποσά θα είναι διαθέσιμα για τους δικαιούχους από το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2024.

Πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα

Ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων. Η πίστωση των ποσών αυτών θα γίνει το απόγευμα της 27ης του μήνα. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα του Οργανισμού, όπως προνοιακά- αναπηρικά, επίδομα ενοικίου, γέννας, κ.ά.

Δεν θα καταβληθεί όμως το επίδομα τέκνων Α21, καθώς η β’ διμηνιαία δόση του 2024 – για τους μήνες  Μάρτιο και  Απρίλιο – καταβλήθηκε στο τέλος Μαΐου. Επόμενη καταβολή για το επίδομα τέκνων θα γίνει τέλος Ιουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ