ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Παρατείνεται και επισήμως το πρόγραμμα – Πώς θα λειτουργεί

Παρατείνεται και επισήμως για ακόμη δύο μήνες το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων “Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατόπιν συνεννόησης, αποφάσισαν την παράταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ μέχρι την 31η Μαΐου 2022 με τους υφιστάμενους όρους και προϋποθέσεις”.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε ότι το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ παρατείνεται για Απρίλιο και Μάιο. Το πρόγραμμα αυτό θα έληγε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

ΣΥΝ -ΕΡΓΑΣΙΑ: Έτσι λειτουργεί το πρόγραμμα

ΣΥΝΠ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος επισημαίνεται ότι ο εργοδότης μπορεί να περιορίσει το χρόνο εργαζομένου πλήρους απασχόλησης έως και 50%, χωρίς μεταβολή της σχέσεως εργασίας.
Για τον χρόνο που δεν εργάζεται ο εργαζόμενος, ο κρατικός προϋπολογισμός ενισχύει τον ίδιο τον εργαζόμενο, καλύπτοντας το 60% της αμοιβής (μέχρι ενός συγκεκριμένου ύψους) που αντιστοιχεί στο διάστημα αυτό.
Για όσο διάστημα ο εργαζόμενος είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να προβεί σε καταγγελία της σύμβασης εργασίας.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.