Συμβολαιογράφοι: Αποφάσισαν αποχή από πλειστηριασμούς

Υπέρ της αποχής από τα καθήκοντα τους τάχθηκε σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Συγκεκριμένα, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν αποχή από τη σύνταξη συμβολαίων και τη διαδικασία πλειστηριασμών έως τις 26 Ιανουαρίου που έχει προσδιοριστεί η σύγκληση της τακτικής γενικής συνέλευσης τους, η οποία σε περίπτωση μη απαρτίας θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Οι συμβολαιογράφοι αντιδρούν και απέχουν, πέραν της Αθήνας και του Πειραιά και σε πανελλαδική κλίμακα, για τις πρόσφατες ρυθμίσεις που τους μεταθέτουν την αρμοδιότητα της ηλεκτρονικής υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, απειλώντας τους με βαριά πρόστιμα.

Στη συνέλευση διευκρινίστηκε ότι οι συμβολαιογράφοι αποδέχονται την αρμοδιότητα της υποβολής ηλεκτρονικά των δηλώσεων για τον καταλογισμό των φόρων στις μεταβιβάσεις, αντιδρούν όμως στο να βεβαιώνουν εκείνοι και όχι η φορολογική αρχή ( ΔΟΥ) το ύψος του φόρου.

Για τον λόγο αυτό έχουν ζητήσει βελτιώσεις στις πρόσφατες ρυθμίσεις, ώστε το νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει τις συναλλαγές, τους πολίτες και το συμφέρον του δημοσίου.

Η απόφαση για την αποχή υπερψηφίστηκε από τους 400 περίπου παρόντες συμβολαιογράφους, ενώ η αντίθετη πρόταση του προέδρου του Συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα έλαβε μόλις επτά ψήφους.Πηγή πληροφοριών: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ