Συμφωνία του υπουργείου Τουρισμού με τον Όμιλο TUI

Στη στρατηγική συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Τουρισμού και ο επικεφαλής του Ομίλου TUI Sebastian Ebel, με στόχο τη στήριξη του ελληνικού τουρισμού, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως, όπως είπε ο Χάρης Θεοχάρης, κοινός στόχος είναι να έρθει στην Ελλάδα το 50% των τουριστών που είχε φέρει πέρυσι η TUI. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι ήρθαν στη χώρα μας μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι ο υπουργός Τουρισμού, αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε “υλοποιούμε τον στόχο αυτόν μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρία θα συνεργαστεί. Σχεδιάζουμε κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς. Επιπρόσθετα, εντείνουμε τις ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στην χώρα μας. Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί”.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης αυτή η συμφωνία είναι πολύ σημαντική για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς και δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον.

Χαρακτηριστική ήταν, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, και η δήλωση του CEO της TUI Sebastian Ebel: “Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα”.

Στο μεταξύ, η γερμανική εφημερίδα Bild γράφει σήμερα πως «η Bild και η TUI ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν στην Ελλάδα», αναφερόμενη στους 170 Γερμανούς, οι οποίοι έφτασαν χθες στην Κω με ειδική πτήση της TUI, στο πλαίσιο προσφοράς των δύο εταιρειών.

«Μια μεγάλη μέρα για την Ελλάδα! Η Bild και η TUI ανοίγουν την καλοκαιρινή σεζόν στην Κω την Δευτέρα. Η Ελλάδα ανοίγει τα νησιά της από την 1η Ιουλίου για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Το υπουργείο Τουρισμού της Αθήνας προσκάλεσε την Bild και την TUI να έρθουν δύο ημέρες νωρίτερα», αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο συνοδεύεται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες κάποιων από τους νεοαφιχθέντες τουρίστες. Η ειδική πτήση Χ3 προσγειώθηκε χθες στις 18:10 στην Κω, με επιβάτες 85 «ήρωες της κρίσης του κορονοϊού», οι οποίοι κέρδισαν τις δωρεάν διακοπές για τους ίδιους και τους συνοδούς τους μέσω δράσης της Bild σε συνεργασία με την TUI.

Μεγάλη η ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεων της TUI

Παράλληλα, ο μεγαλύτερος διεθνής οργανωτής ταξιδιών στον Κόσμο, TUI, έστειλε από την Κω μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Διά στόματος του Sebastian Ebel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου, η TUI κάνει λόγο για ισχυρή ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεων της, με τον κ. Ebel να προτρέπει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της χώρας, να ανοίξουν τις πύλες τους, προκειμένου να καλύψουν την παρούσα αυξημένη ζήτηση.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και την TUI, βάση της οποίας ο διεθνής Tour Operator θα στοχεύσει να φέρει πάνω από 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα φέτος. Ο ψήφος εμπιστοσύνης της ΤUI στην ελληνική πλευρά μεταφράζεται και στο γεγονός ότι για εφέτος η Ελλάδα θα είναι η πρώτη επιλογή για τους πελάτες της TUI, πάντα με οδηγό την στρατηγική συνεργασία. Η συμφωνία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και δράσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου, αύξηση της διάρκειας παραμονής των επισκεπτών της TUI στην Ελλάδα, αλλά και έμφαση στην κρουαζιέρα, μιας και η TUI δείχνει έντονο ενδιαφέρον και για αυτό το μέτωπο. Την ίδια στιγμή η πληροφόρηση των ξένων επισκεπτών θα είναι έντονη και πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στους ελληνικούς προορισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ