Συγκρίνει την Ελλάδα με Αργεντινή

Οι επενδυτές ευρωπαϊκών ομολόγων έχουν προσεγγίσει τον οίκο Fitch με ερωτήματα για το πώς η χρεωκοπία της Αργεντινής το 2001 και η επακόλουθη υποτίμηση του νομίσματος μπορούν να ρίξουν λίγο φως στο τι θα επακολουθήσει μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης.Στην ανακοίνωση ο οίκος Fitch σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η  υποτίμηση του πέσο αύξησε άμεσα το χρέος των εταιρειών της Αργεντινής και δημιούργησε πιέσεις στις ταμειακές ροές, ειδικά για τις μικρότερες εταιρείες. Όπως αναφέρει, κάτι τέτοιο μπορεί να αναμένεται και για την Ελλάδα.

Η περιορισμένη εξαγωγική δυνατότητα, οι έλεγχοι τιμών, η παρατεταμένη ύφεση και οι περιορισμένες επιλογές αναχρηματοδότησης μπορούν να περιορίσουν την ευχέρεια των εταιρειών να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Στην ανακοίνωση του οίκου επισημαίνεται ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορεί να είναι ακόμα περισσότερο εκτεθειμένες σε μια πτώση των εξαγωγών, γιατί μια έξοδος από το ευρώ μπορεί να περιπλέξει τις σχέσεις με την κοινή αγορά της Ε.Ε.

 Πηγή: euro2day.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ