Στρατούλης: Κανονικά οι συντάξεις – ΒΙΝΤΕΟ

Ικανοποιητική είναι η εικόνα των εσόδων του Μαΐου, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργώ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρη Στρατούλη.

«Πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη σύσκεψη που κάνουμε κάθε Παρασκευή με τη διοίκηση του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και εξετάζουμε την πορεία των οικονομικών των δύο μεγάλων ασφαλιστικών ταμείων. Η εικόνα που πήραμε σήμερα είναι πάρα πολύ ικανοποιητική όσον αφορά τα έσοδα Μαΐου των δύο ασφαλιστικών ταμείων και η εκτίμηση που καταλήξαμε είναι ότι στο τέλος μήνα θα έχουμε το αυτονόητο: οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικά και στην ώρα τους και το πιο βασικό, χωρίς μειώσεις, διότι συνεχίζουμε να μην εφαρμόζουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», απάντησε σε δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη με τις διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΕΤΕΑ και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν θα υπάρξει στα ασφαλιστικά ταμεία έκτακτη επιχορήγηση πέραν της προβλεπόμενης.

«Όχι, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα χρειαστούν έκτακτη επιχορήγηση. Θα έχουμε την προβλεπόμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, διότι τα έσοδά τους τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η εκτίμησή μας για τις επόμενες , πάνε πάρα πολύ καλά, ενώ η εκτίμηση μόνο για το ΙΚΑ είναι ότι θα έχει έσοδα το Μάιο πάνω από 900 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά το ΕΤΕΑ είπαμε ότι εκτός από τον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ που ζήτησαν βοήθεια, μπορεί να χρειαστούν 10 με 11 εκατομμύρια , τα οποία θα τα καλύψει το ΙΚΑ έναντι οφειλών που έχει στο ΕΤΕΑ, αλλά η εκτίμησή μας είναι ότι μπορεί να μη χρειαστεί και αυτό, γιατί τα έσοδα πάνε πολύ καλά.»

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Κομισιόν: Δεν υπάρχει διορία για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Βάιντμαν: Δεν μπορούμε άλλο να αγοράζουμε χρόνο για την Ελλάδα

Υπουργείο Οικονομικών: Καμία μεταβολή στη φορολόγηση των Ι.Χ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.