Στουρνάρας: Πρέπει να επιταχυνθεί η πώληση των “κόκκινων” δανείων

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, κάλεσε τον τραπεζικό τομέα της χώρας να ενεργήσει πιο γρήγορα στην αντιμετώπιση του προβλήματος του κακού χρέους.

“Οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις τους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα του Reuters αναφέρει ότι τρεις τράπεζες σχεδιάζουν να πουλήσουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Αν πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο τότε οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 7 δισ. ευρώ ή αλλιώς περίπου το 18% του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχει τεθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Reuters, πρόκειται κυρίως για πωλήσεις δανείων για τα οποία οι τράπεζες έχουν γράψει τις απώλειες τους και δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε περαιτέρω ζημίες. Η μεγαλύτερη πρόκληση αφορά τα δάνεια με εξασφαλίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ επιθυμεί τη μείωση των «κόκκινων δανείων» στα 38 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2019, ενώ σήμερα οι τράπεζες επιβαρύνονται με 103 δισ. ευρώ.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ