Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων

Έμφαση στην προσέλκυση των επενδύσεων πρέπει να δώσει η νέα κυβέρνηση, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, που σε συνέντευξή του στα “Νέα Σαββατοκύριακο” σημειώνει τη θετική στάση των αγορών έναντι των προοπτικών για την ελληνική οικονομία και αναδεικνύει την παράμετρο της υπευθυνότητας στη χάραξη της δημοσιονομικής πολιτικής.

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας στέλνει μήνυμα για μια Δημόσια Διοίκηση η οποία θα επιτελεί το έργο της “χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις”. «Αυτήν τη στιγμή η αντίδραση των αγορών στις προοπτικές της οικονομίας είναι ένας πολύ θετικός παράγοντας, ο οποίος πρέπει να αξιοποιηθεί», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» και πρόσθεσε:

«Η νέα κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς επίσης και στη θωράκιση της Δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας των Θεσμών, στο Κράτος Δικαίου, που αποτελούν βασικούς παράγοντες για την προσέλκυση επενδύσεων. Ιδιαίτερο βάρος πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή υπεύθυνης δημοσιονομικής πολιτικής και στην προώθηση μιας Δημόσιας Διοίκησης με ψηφιοποιημένες διαδικασίες και μείωση της γραφειοκρατίας, μιας Δημόσιας Διοίκησης η οποία θα επιτελεί το έργο της χωρίς κομματισμούς και παρεμβάσεις. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να επενδύσει στο τρίγωνο της γνώσης: Παιδεία, Έρευνα, Καινοτομία».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.