Στουρνάρας: “Ασθενής η ανάκαμψη χωρίς δανεισμό”

Στουρνάρας: “Ασθενής η ανάκαμψη χωρίς δανεισμό”

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλώντας στη Σλοβενία στο πλαίσιο συνεδρίου, υποστήριξε ότι η ανάκαμψη χωρίς τραπεζικό δανεισμό αποτελεί μη βέλτιστο αποτέλεσμα από την πλευρά της οικονομικής πολιτικής. Όπως υποστήριξε ο κ.Στουρνάρας, έχει παρατηρηθεί από διάφορους μελετητές, ότι η ανάκαμψη χωρίς τραπεζικό δανεισμό είναι κατά μέσο όρο ασθενέστερη από την ανάκαμψη με τραπεζικό δανεισμό.

Υποστήριξε επίσης ότι η δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα, ενώ όπως είπε η συνολική αξιολόγηση και η πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη θα διαδραματίσουν καίριο ρόλο για τη βελτίωση της εμπιστοσύνης στον τραπεζικό τομέα. Η Τραπεζική Ένωση θα συμβάλει επίσης στη μείωση του κατακερματισμού των χρηματοπιστωτικών αγορών.

«Όσο πιο γρήγορα εξυγιάνουν οι τράπεζες τους ισολογισμούς τους, τόσο πιο εύκολα θα ανακτήσουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών, θα προσελκύσουν νέα κεφάλαια από ιδιώτες επενδυτές και θα παρέχουν πιστώσεις προς την οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τέλος, όπως επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Στουρνάρας πρότεινε σειρά μέτρων για την ανάπτυξη της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ