Στο μικροσκόπιο του Eurogroup το πακέτο των μέτρων ελάφρυνσης

Στην επίσημη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup δεν βρίσκεται η Ελλάδα αλλά η οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης. Ωστόσο στο περιθώριο της συνάντησης οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να βάλουν στο “μικροσκόπιο” το πακέτο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε και ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι, ο Γιώργος Χουλιαράκης μάλλον θα περάσει δύσκολη ημέρα καθώς θα κληθεί να δώσει “εξηγήσεις”. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση δεν θα είναι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα στη Βουλή αναφέρθηκε στις επιφυλάξεις των θεσμών λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που ένας ευρωπαίος αξιωματούχος off the record είχε ανησυχίες, θα είχα μαζέψει τόσα χρήματα για να πάω με παρέα Σαντορίνη 10 μέρες. Αν είχα 1 ευρώ για κάθε αναπαραγωγή της είδησης, θα είχα να πάω ένα χρόνο στις Μπαχάμες», σχολίασε χαρακτηριστικά, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις προς τους εκπροσώπους των θεσμών για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης αυτής των παροχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ αναμένεται να δώσει ένα στίγμα για τις μετεκλογικές προθέσεις του Μηχανισμού και το πώς θα αντιμετωπιστεί πιθανή δημοσιονομική απόκλιση εκ μέρους της Ελλάδος .

Το ΔΝΤ έχει ήδη υποστηρίξει πως τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που ζητά εκείνο και οι λοιποί θεσμοί και αυτό αναμένεται να αναφέρει και ο επικεφαλής του ESM.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ