Στην Βουλή η τροπολογία για τους αγρότες – Τι είπαν Σκυλακάκης και Μαρινάκης

Σήμερα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους αγρότες  η οποία θα περιλαμβάνει πλήρη αναστολή πληρωμών στο ρεύμα για 2 χρόνια. Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης για το θέμα της καταβολής του ποσού που αφορά στο ρεύμα του 2023 των αγροτών «σήμερα κατατίθεται η τροπολογία που είχαμε εξαγγείλει προ αρκετών εβδομάδων με την οποία λέμε ότι όσοι έχουν πληγεί από τη θεομηνία του Daniel  θα έχουν 2 χρόνια πλήρη αναστολή πληρωμών με συνέχεια της παροχής. Και στη συνέχεια θα υπάρξει μια πενταετής ρύθμιση των υποχρεώσεων από ρεύμα συμπεριλαμβανομένου και των παλαιών υποχρεώσεων που είναι αξιόλογες με μηδενικό επιτόκιο. Μιλάμε συνολικά για 7 χρόνια έως το 2030».

Επίσης μίλησε για τις τιμές του αγροτικού ρεύματος. «Η μέση τιμή του ρεύματος των αγροτών μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ήταν κατά του διάρκεια του 2023 γύρω στα 0,16 ευρώ η κιλοβατώρα. Στους υπόλοιπους επαγγελματίες ήταν πάνω από 0,25 ευρώ ανά κιλοβατώρα και για πάνω από 0,20 ευρώ ανά μεγαβατώρα ήταν για τα νοικοκυριά. Η τιμή πράγματι έχει αυξηθεί σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα» είπε  και πρόσθεσε «έχουμε λίγο κάτω από 200.000 παροχές αγροτικού ρεύματος συνεπώς το 30% εξ αυτών είναι απλήρωτο».

Τι είπε ο Μαρινάκης

Για την τροπολογία μίλησε και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η απόφαση αυτή έχει ληφθεί από τον Νοέμβριο και εφαρμοζόταν για τη μη διακοπή ρεύματος. Η τροπολογία που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης διασφαλίζει μια απόφαση που είχε ληφθεί. Είχαν παρατηρηθεί κάποια μεμονωμένα φαινόμενα διακοπών ρεύματος τα οποία τα αποκατέστησε στο μεγαλύτερο της ποσοστό η εκ νέου παρέμβαση του υπουργείου. Η σημερινή ανακοίνωση του Σκυλακάκη διασφαλίζει πλήρως την εφαρμογή αυτής της απόφασης. Και δίνει νομίζω μια δυνατότητα δίκαιης  ρύθμισης για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα που επλήγησαν πολύ έντονα από τα καιρικά φαινόμενα» σημείωσε.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ