Στην τελική ευθεία η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα για τη Folli Follie

Η αντίστροφη μέτρηση για την απόδοση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση της Folli Follie έχει αρχίσει με τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να μελετά ήδη τις έγγραφες εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν η οικογένεια Κουτσολιούτσου και οι άλλοι 7 ύποπτοι, προτού προχωρήσει στο επόμενο βήμα του.

Με διαφορετικούς δικηγόρους η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Ο ιδρυτής της Folli Follie Δημήτρης Κουτσολιούτσος και η σύζυγος του Κατερίνα οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από κοινό δικηγορικό γραφείο, αλλά και ο γιος τους, Γιώργος Κουτσολιούτσος ο οποίος επέλεξε διαφορετικό από τους γονείς του δικηγόρο, στα υπομνήματα που κατέθεσαν αρνήθηκαν την ενδεχόμενη τέλεση της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που ερευνά ο εισαγγελέας. Κυρίως όμως στάθηκαν στην πράξη της απάτης την οποία προσπάθησαν να αντικρούσουν με σειρά νομικών επιχειρημάτων.

Τόσο η οικογένεια Κουτσολιούτσου όσο και οι υπόλοιποι 7 (μέλη Δ.Σ. και στελέχη της εταιρείας) που κλήθηκαν με την ιδιότητα του υπόπτου, παρέδωσαν δια των συνηγόρων τους τις έγγραφες εξηγήσεις τους στον εισαγγελέα ο οποίος θα αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων ή όχι, για αυτό το πρώτο σκέλος της υπόθεσης ή θα επεκτείνει τη «βεντάλια» των διερευνώμενων πράξεων αλλά τον κύκλο των υπόπτων στους αρμόδιους ελεγκτικούς και εποπτικούς μηχανισμούς.

Στάση… αναμονής από το ζεύγος Κουτσολιούτσου

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως το ζεύγος Κουτσολιούτσου προς το παρόν τηρεί ουσιαστικά …στάση αναμονής, διαμηνύοντας, μέσω των συνηγόρων του, στον εισαγγελέα πως εφόσον ολοκληρωθεί η έρευνα, στο σύνολό της, τότε και οι δύο προτίθενται να εμφανιστούν στο εισαγγελικό γραφείο, γνωρίζοντας όμως εφ’ όλης της ύλης τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

Πετούν τις ευθύνες στην… Ασία

Με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και της απάτης, έδωσαν επίσης εξηγήσεις ο οικονομικός διευθυντής και ο διευθυντής του λογιστηρίου της εταιρείας, ακόμα τρία μέλη του Δ.Σ. την επίδικη περίοδο, ο επικεφαλής της θυγατρικής του Ομίλου στην Ασία και ο ορκωτός λογιστής που φέρεται να παρουσίασε παραποιημένα οικονομικά στοιχεία στον ισολογισμό του 2017. Στις έγγραφες εξηγήσεις τους, οι περισσότεροι εξ’ αυτών πετούν το… μπαλάκι των ευθυνών στην Ασία και στο γκρουπ του Ομίλου με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ