Στη φυλακή οι φοροφυγάδες

Ποινές φυλάκισης για όσους πολίτες δεν πληρώνουν στην εφορία, προβλέπονται με νέα ρύθμιση, που επεξεργάζονται τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Ητοι, όσοι φορολογούμενοι διαπιστώνεται ότι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, είτε θα πρέπει να το κάνουν άμεσα, είτε θα καταλήγουν στη φυλακή. Οχι ότι σ’ αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν την εξόφληση. Θα πρέπει να πληρώσουν, έτσι κι αλλιώς, με την εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ως το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών, με τη συνδρομή του Taxis, θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στις φορολογικές δηλώσεις 8.500.000 ιδιοκτητών ακινήτων, μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, επαγελματιών και εμπόρων. Κι αυτό σε μα προσπάθεια να εισπραχθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τα κρατικά ταμεία.

Η νέα διάταξη που εξετάζεται είναι να υποχρεώνονται οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται να πληρώνουν άμεσα μέρος της οφειλής τους κι αν αρνηθούν τον διακανονισμό, να οδηγούνται στη φυλακή, ώσπου να δικαστούν, προφανώς κι ώσπου να εξοφλήσουν!

 

πηγή: Το Βήμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ