Στέλεχος CDU:Θα εγκριθεί το πρόγραμμα για την Κύπρο

Στέλεχος CDU:Θα εγκριθεί το πρόγραμμα για την Κύπρο

 

“Aπόλυτα πεπεισμένος” ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα εγκρίνει το σχέδιο βοήθειας προς την Κύπρο στην Μπούντεσταγκ, χωρίς να χρειαστεί τις ψήφους της αντιπολίτευσης, δηλώνει αξιωματούχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.

 

“Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η Χριστιανοδημοκρατική και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CDU/CSU) και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) θα έχουν τη δική τους πλειοψηφία”, όταν η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου αποφασίσει για την Κύπρο, δήλωσε ο Μίχαελ Μάιστερ, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στην εφημερίδα Handelsblatt.

Μέχρι σήμερα η Μέρκελ υποστηριζόταν πάντα από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους για να ψηφιστεί η ευρωπαϊκή βοήθεια —προς την Ελλάδα ή την Ισπανία, π.χ.—, και έτσι αναμένεται να έχει το πράγμα και αυτή τη φορά, είναι όμως σημαντικό από πολιτική άποψη για την ίδια να μην εξαρτάται από τις δικές τους ψήφους.

Οι Γερμανοί βουλευτές αναμένεται να εξετάσουν το σχέδιο αυτό δύο φορές, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τη χρήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), στον οποίο η Γερμανία συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα.

Οι δύο ψηφοφορίες —η μία για την ίδια την έναρξη της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Κύπρο, και η δεύτερη για τις λεπτομέρειες της υλοποίησης του προγράμματος δανεισμού της— θα λάβουν κατά πάσα πιθανότητα χώρα στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας του Απριλίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ