Στάση αναμονής στα ομόλογα με υποχώρηση του ευρώ

Σταθεροποιήθηκαν τα ελληνικά ομόλογα αλλά το ευρώ υποχωρούσε ελαφρώς έναντι του δολαρίου μετά την αδυναμία της Ελλάδας να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ και τη λήξη του προγράμματος προσαρμογής.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων παρέμειναν σε επίπεδα ρεκόρ ή κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου βρισκόταν στο 37,3%, σχεδόν αμετάβλητο σε σχέση με χθες, και του 10ετούς ομολόγου στο 15,4%. Η απόδοση του ομολόγου αναφοράς είχε σκαρφαλώσει αρκετά πάνω από το 40% τον Μάρτιο του 2012 κατά την διάρκεια της αναδιάρθρωσης του χρέους (PSI).

Ελαφρώς πτωτικά κινούνταν οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας με την απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο 2,29% από 2,40% χθες το απόγευμα και του αντίστοιχου ισπανικού στο 2,27%. Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων στο 2,96% από 3,10% χθες το απόγευμα.

Οι κινήσεις των ομολόγων της ευρωπεριφέρειας έδειχναν ότι οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις τιμές των ομολόγων και στις αποδόσεις τους την μη αποπληρωμή της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ της Ελλάδας προς το ΔΝΤ και την λήξη του ελληνικού προγράμματος.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να λάβει περισσότερα δάνεια από το ΔΝΤ αν δεν πληρώσει σε πρώτη φάση τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της.

Από την άλλη πλευρά στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ υποχωρούσε έναντι του δολαρίου στο 1.1106 από 1,1145 χθες το απόγευμα.

 

Δείτε επίσης

Η Αργεντινή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ