Σταϊκούρας: Υπό εξέταση επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και μείωση ενοικίου σε φοιτητές

Περισσότερη ρευστότητα μετά το τέλος της κρίσης, επιπλέον στοχευμένα μέτρα για τον τουρισμό και την ακτοπλοΐα, αλλά και διευκρινίσεις για τα 800 ευρώ, τους καλλιτέχνες και τον τομέα του Πολιτισμού όπως και για τη μείωση ενοικίου, έδωσε το πρωί στην ΕΡΤ ο Χρήστος Σταϊκούρας, με βάση ερωτήσεις τηλεθεατών.

Σχετικά με την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι την κατάλληλη στιγμή θα υπάρξει νομοθεσία, ενώ σχετικά με τις πληροφορίες για διαφωνία εκ μέρους των Θεσμών τόνισε ότι «έχουμε αξιοπιστία και υλοποιούμε πολιτικές χωρίς συγκρουσιακές τακτικές». Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει παρατείνει το καθεστώς προστασίας που έληγε στις 31/ 12/ 2019. Οφείλουμε να ρίξουμε όπλα στη μάχη αλλά κρατάμε καύσιμα και για την επόμενη ημέρα, δήλωσε ο κύριος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι γνωρίζουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση της κρίσης ενώ η Ευρώπη αναμένει ύφεση από 5-10% με την Ελλάδα στο ίδιο εύρος.

Σχετικά με επίδομα επιβράβευσης σε αστυνομικούς και σε εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι οι προτάσεις αξιολογούνται και έπονται ανακοινώσεις. Σε σχετική ερώτηση τηλεθεατών για τη μείωση ενοικίου (εάν αφορά έναν μήνα ή και το Μάρτιο) ο Χρήστος Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι το καθεστώς λήγει στις 21 Απριλίου και ίσως εργαζόμενοι να δικαιούνται μείωση ενοικίου για ένα μήνα ανάλογα με το πότε εντάχθηκαν στο καθεστώς. Επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό, καθώς χρειάζονται επιπλέον στοχευμένα μέτρα και για τον εποχιακό και όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Πολλαπλάσια ένεση ρευστότητας το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής που υλοποιείται μέχρι τις 21 Απριλίου, με εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις αρχές Μαΐου, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη ρευστότητα βγαίνοντας από την κρίση.

Η επιδότηση επιτοκίου, υλοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα και συνολικά η ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 10 δισ. από κοινοτικούς πόρους ως τέλος Μαΐου, υπενθύμισε.

Σχετικά με την ένταξη των 15.000 εργαζομένων στον Πολιτισμό και τους καλλιτέχνες στα μέτρα στήριξης ο κύριος Σταϊκούρας δήλωσε ότι όλος ο κλάδος εντάσσεται, αλλά, όπως τόνισε, στον χώρο αυτό υπάρχει κατηγορία αμοιβών με άλλους όρους, όχι μισθωτού, κι αυτούς δεν μπορούμε να τους ψάξουμε. Σημείωσε ότι έχουν δοθεί 15 εκατομμύρια ευρώ ως επιπλέον πόροι στο υπουργείο Πολιτισμού. Μονίμως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι θα έδινε πολλαπλάσιους πόρους, χωρίς να διευκρινίζει από πού, σχολίασε τέλος ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ