Στα 7 δισ. των εορτών προσβλέπουν οι έμποροι

Στα 7 δισ. των εορτών προσβλέπουν οι έμποροι

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά είναι η πιο ξεχωριστή περίοδος για το λιανικό εμπόριο καθώς πραγματοποιείται τζίρος 7 δισ. ευρώ, κυρίως το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και η Πολιτεία καθώς στο πλαίσιο του νέου νόμου, όλα τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα. Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές όπως στη Θεσσαλονίκη τα καταστήματα άνω των 250 τ.μ θα μπορούν να είναι ανοιχτά τρεις Κυριακές.

Φέτος τον Δεκέμβριο, οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάρουν δώρο ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα το πάρουν μειωμένο, ενώ την ίδια στιγμή πολλοί είναι αυτοί που δεν ξέρουν πότε θα πάρουν το δώρο τους, αφού  πολλές είναι οι εταιρίες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

ΟΙ μόνοι που χαμογελούν είναι οι έμποροι που συμμετέχουν στα πολυκαταστήματα και στα εμπορικά κέντρα που φαίνεται πως ο Νοέμβριος με την «μίνι» έκπτωση επέφερε αποτελέσματα. Η άνοδος του τζίρου περιορίστηκε σε συγκεκριμένες περιοχές και  σε συγκεκριμένα καταστήματα και όχι στο σύνολο της αγοράς.

Σημειώνεται πως τα καταστήματα μετρώντας τον τζίρο συνολικά του δεκαημέρου της εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου, διαπιστώθηκε πως σε αυτό το διάστημα συγκεντρώθηκε ο τζίρος όλου του μήνα.

 

 

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ