Σόιμπλε: Δεν είμαστε υπεύθυνοι

Σόιμπλε: Δεν είμαστε υπεύθυνοι

Πετάει εκ νέου το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που επισημαίνει σήμερα στην εφημερίδα Die Welt ότι “από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται αποκλειστικά το εάν και πότε θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης”.

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα δοθεί το «πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,2 δισ. ευρώ, που έχει παγώσει από τον Ιούνιο, ο κ. Σόιμπλε απαντά πως αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες συναδέλφους του και όχι στον ίδιο.

«Εμείς στο Eurogroup και στο ΔΝΤ» προσθέτει, «θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να βρεθούν υπό πίεση». «Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την πίεση του χρόνου, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν είχαν επίγνωση αυτής της προθεσμίας για μεγάλο χρονικό διάστημα», λέει ο κ. Σόιμπλε.

Ξεκαθαρίζει, άλλωστε, πως κανείς στη ζώνη του ευρώ δεν έχει πρόβλημα με τη συμφωνία για την καταβολή της επόμενης δόσης, αλλά μόνο όταν οι συνθήκες έχουν εκπληρωθεί. Και αυτό, όπως λέει, είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θεωρεί πάντως απίθανη την παράδοση της πλήρους έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, ενώ διαμηνύει πως η Ευρωζώνη δεν θα λάβει αποφάσεις υπό την πίεση του χρόνου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ