Σκρέκας: Είναι η ώρα των επενδύσεων

Σκρέκας: Είναι η ώρα των επενδύσεων

Τις «σημερινές μοναδικές ευκαιρίες» για επενδύσεις στην Ελλάδα παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ στο Μετροπόλιταν Κλαμπ της Νέας Υόρκης.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι «είναι η ώρα των επενδύσεων» και αναφέρθηκε στις «σημαντικές μεταρρυθμίσεις» που έχουν επιτευχθεί από την ελληνική κυβέρνηση για τη διαμόρφωση ενός «ευνοϊκού κλίματος προσέλκυσης επενδύσεων», καθώς και στα «σημαντικά επιτεύγματα» των τελευταίων δυο χρόνων. Πρόσθεσε δε ότι «το επενδυτικό φόρουμ στη Νέα Υόρκη έχει συμβάλει πολύ για να γνωρίσουν οι Αμερικανοί επενδυτές τα όσα σημαντικά συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μίλησε στη συνέχεια για τις «θετικές επιπτώσεις» της μεταρρυθμιστικής προσαρμογής, όπως: ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός για πρώτη φορά, η μείωση του αριθμού των ανέργων, η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, η ενίσχυση του επενδυτικού τομέα, σημειώνοντας παράλληλα ότι «το πρόγραμμα και οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, αναφέρθηκε και στην ανάγκη για «πολιτική σταθερότητα» και ότι είναι προς όφελος της χώρας να ολοκληρωθεί η τετραετία.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ