Σκάνδαλο δωροδοκίας στο ΥΠΕΣ

Σκάνδαλο δωροδοκίας στο ΥΠΕΣ

Για δωροδοκία κατηγορούνται τέσσερις υπάλληλοι  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι κι ένας συνεργός τους, αλβανικής καταγωγής, χρηματίζονταν προκειμένου να επισπεύδουν τη διαδικασία πολιτογράφησης αλλοδαπών ή να εκδίδουν πλαστά δελτία ελληνικής ταυτότητας σε Αλβανούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, η χρηματική αμοιβή για την επίσπευση των διαδικασιών ανερχόταν στα 200 ευρώ, ενώ για την έκδοση πλαστού δελτίου ταυτότητας το ποσό αυξανόταν στα 3.000 ευρώ και πάνω. Οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι λάμβαναν τα χρήματα από τον υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος λειτουργούσε ως «ενδιάμεσο» πρόσωπο.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών, διερευνούσε το τελευταίο χρονικό διάστημα ανάλογες καταγγελίες. Για τα καταγγελλόμενα ενημερώθηκε ο εποπτεύων την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Οι πέντε κατηγορούμενοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου, ενώ η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ