Σήμερα απολογείται ο Κοντομηνάς για το Τ.Τ

Σήμερα απολογείται ο Κοντομηνάς για το Τ.Τ

Έφτασε η ώρα της απολογίας του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτικό νοσοκομείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Σήμερα λήγει η προθεσμία που είχε λάβει για να απολογηθεί και έτσι το πρωί θα τον επισκεφθεί ο εισαγγελέας Γ. Ανδρεάδης και θα του θέσει ερωτήματα σε σχέση με τις κατηγορίες που τον βαρύνουν. Ο Δ. Κοντομηνάς κατηγορείται για απάτη εις βάρος του δημοσίου, άμεση συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η πιστωτική κάρτα που είχε χορηγηθεί στον επιχειρηματία εμφανίζει χρέος 2.2293.000 ευρώ.

Η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, παραμένει σταθερή αλλά δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Star, τον Δ. Κοντομηνά επισκέφθηκαν τις τελευταίες ημέρες οι νομικοί του σύμβουλοι και οι πολύ στενοί του συνεργάτες του.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Βαρότσης

Ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε το στέλεχος του Τ.Τ. Μάριος Βαρότσης, ο πρώτος από τους συνολικά 30 κατηγορούμενους για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, o oποίος απολογήθηκε στον ανακριτή.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, καθώς και υποχρέωση εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο κ. Βαρότσης, που ήταν ανάμεσα στους επτά κατηγορούμενους για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, κατηγορείται για απιστία, απάτη και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε στον ανακριτή κ. Ανδρεαδη απολογητικό υπόμνημα 70 σελίδων, στο οποίο φέρεται να αρνείται τις κατηγορίες. Υποστηρίζει δε ότι όταν χορηγήθηκαν τα επίμαχα δάνεια, η οικονομική εικόνα της χώρας ήταν εντελώς διαφορετική και ως εκ τούτου κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει ότι δεν θα εξυπηρετηθούν.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του, ο κ. Βαρότσης εμφανίζεται να ήταν ένα από τα τρία στελέχη της τράπεζας που εισηγήθηκαν την εξαγορά του 50% της Bestline, εταιρείας συμφερόντων Δημήτρη Κοντομηνά, από το Τ.Τ., για την υλοποίηση προγράμματος πιστωτικών καρτών. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η εν λόγω εξαγορά ζημίωσε το ίδρυμα με περισσότερα από 138 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ο κατηγορούμενος μετείχε σε υποεπιτροπή Αξιολόγησης Επενδύσεων, η οποία το 2009 βεβαίωσε ότι συγκεκριμένες επιχειρήσεις συμφερόντων του κ. Κοντομηνά εμφανίζουν “ικανοποιητική εικόνα με αποδεκτό κίνδυνο”, χωρίς, ωστόσο, να παραθέτουν τους σχετικούς δείκτες.

Στουρνάρας: Οι αρχές προσπαθούν να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα από τα χρήματα του Τ.Τ.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας για την υπόθεση με τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου δήλωσε στον Σκάι πως οι αρχές προσπαθούν να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα από τα χρήματα που ζημίωσαν το δημόσιο.

Επίσπευση της έκδοσης στην Ελλάδα επιδιώκει ο Φιλιππίδης

Να εκδοθεί το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα προσπαθεί ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Μαλτεπέ της Κωνσταντινούπολης. Ο Άγγελος Φιλιππίδης, μέσω των δικηγόρων του, ψάχνει τρόπους με τους οποίους θα παρακαμφθεί η όποια καθυστέρηση (η οποία μπορεί να φτάσει και τις 40 ημέρες) και τα δικαστικά έγγραφα από την Αθήνα να φθάσουν στις τουρκικές αρχές το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να προχωρήσουν στην έκδοσή του στην Ελλάδα.

Χθες, κατατέθηκε η δήλωση στον αρμόδιο εισαγγελέα εφετών, με την οποία, μεταξύ άλλων, ο Αγγ. Φιλιππίδης παραιτείται ακόμη κι από τη μετάφραση των εγγράφων στα τουρκικά, με σκοπό να επισπευστούν οι διαδικασίες έκδοσής του στη χώρα μας και να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή.

Ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας και της απάτης, αφού –σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου- τα δάνεια που δόθηκαν όταν ήταν στο τιμόνι της τράπεζας σε εταιρίες και επιχειρηματίες, όχι μόνο δεν είχαν τις απαραίτητες εγγυήσεις, αλλά ζημίωσαν το τραπεζικό ίδρυμα μέχρι του ποσού των 500 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ