Silicon Valley Bank: Εργασία και αποδοχές για 45 ημέρες προσφέρει το κράτος στους εργαζόμενους

Στους εργαζόμενους της τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB), στις ΗΠΑ,  προσφέρθηκαν εργασία 45 ημερών και αποδοχές 1,5 μήνα, από τον κυβερνητικό οργανισμό (Federal Deposit Insurance Corp – FDIC) που ανέλαβε τον έλεγχο της SVB, η οποία κατέρρευσε χθες, σύμφωνα με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς το προσωπικό της τράπεζας, το οποίο διάβασε το Reuters.

ΗΠΑ: Η Moody’s είχε προειδοποιήσει για την κατάρρευση της SVB – Δεν ανησυχεί ο Λευκός Οίκος

Οι υπάλληλοι της τράπεζας θα εγγραφούν και θα τους δοθούν πληροφορίες σχετικά με τις παροχές που θα έχουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τον FDIC, ενώ λεπτομέρειες για την ασφαλιστική κάλυψή τους θα δοθούν από την πρώην μητρική εταιρία της τράπεζας SVB Financial Group, όπως ανέφερε ο FDIC σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που εστάλη αργά χθες το βράδυ με τον τίτλο “Διατήρηση Υπαλλήλων”.  Η SVB είχε 8.528 υπαλλήλους στα τέλη του 2022.

Το προσωπικό της τράπεζας έλαβε οδηγίες για την εξ αποστάσεως συνέχιση της εργασίας του, εκτός από τους υπαλλήλους, η παρουσία των οποίων είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της τράπεζας, αλλά και τους εργαζόμενους σε τραπεζικά υποκαταστήματα.

Γέλεν για την κατάρρευση της SVB: «Παραμένει ανθεκτικό το τραπεζικό σύστημα στις ΗΠΑ»

Ο FDIC δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού των εξελίξεων

Η Βρετανία

Τραπεζικό-σοκ στις ΗΠΑ: «Λουκέτο» στην Silicon Valley Bank – Αναταράξεις στα διεθνή Χρηματιστήρια

Ο πραγματικός αντίκτυπος από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας θα γίνει αισθητός στην Ευρώπη την Δευτέρα. Εντωμεταξύ στην Βρετανία, ο υπουργός των Οικονομικών είχε συνομιλία με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας,  καθώς όπως φαίνεται στην Βρετανία υπάρχουν εταιρίες που επηρεάζονται από την εξέλιξη στην Αμερική.

Αξιωματούχοι από το υπουργείο των Οικονομικών και την Τράπεζα της Αγγλίας συνεργάζονται στενά, σύμφωνα με  ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία προστίθεται ότι  ο υφυπουργός Οικονομικών θα συζητήσει τις ανησυχίες μερικών τεχνολογικών εταιριών που επηρεάζονται, με εκπρόσωπους τους, σήμερα, ενόψει του ανοίγματος των αγορών στην Ευρώπη την Δευτέρα.

“Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι εταιρίες του τεχνολογικού τομέα ξεμένουν συχνά από οικονομική ρευστότητα, καθώς μεγαλώνουν και έχουν ανάγκη από ρευστό χρήμα στις καταθέσεις τους, προκειμένου να καλύψουν τα καθημερινά έξοδά τους”, ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ