Σεντένο στο CNBC: Απόλυτα εφικτή η έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα τον Αύγουστο

«Οι ελληνικές αρχές έχουν κάνει θαυμάσια δουλειά στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Αυτό μας κάνει να δηλώνουμε ότι η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις δυσκολίες»: την απάντηση αυτή δίνει ο Μάριο Σεντένο, σε συνέντευξή του στο CNBC, γεγονός που του επιτρέπει να συμπεράνει ότι «η επιτυχής έξοδος είναι απόλυτα εφικτή τον Αύγουστο».

Κατά την άποψη του προέδρου του Eurogroup, «όλοι έχουν συμφέρον να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα, να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές και να επιτύχει το νέο οικονομικό μοντέλο που απέκτησε τα τελευταία χρόνια».

“Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ελληνική κοινωνία να αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της όλης διαδικασίας. Το σημαντικότερο συστατικό της επιτυχίας, έχοντας υπόψη μου το παράδειγμα της Πορτογαλίας, είναι να μπορεί η διαδικασία αυτή να επιβεβαιώνεται στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους. Νομίζω ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να το πετύχει” είπε ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup ενώ σε ερώτηση για τον μελλοντικό ρόλο του ΔΝΤ στην Ελλάδα απάντησε το εξής:

“Υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο πρόγραμμα για αυτό. Θεωρούμε πως αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις -και εργαζόμαστε για να υπάρξουν- τότε το ΔΝΤ μπορεί να εξακολουθήσει να σχετίζεται με τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό -και αυτό είναι το πολιτικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμπουμε στην ελληνική κοινωνία- να αναλάβουν οι ελληνικές αρχές την ιδιοκτησία των μέτρων που θα απαιτηθούν για να βαδίσει η Ελλάδα στην οδό της βιώσιμης ανάπτυξης. Ανάπτυξης που θα συνδυάζεται με δημοσιονομική πολιτική που θα εγγυάται πρόσβαση στις αγορές και ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό είναι το σημαντικότερο ζήτημα”.Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ