Σε υψηλό επίπεδο τριμήνου αυξήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, ενισχυμένες από τις προσδοκίες ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία για το εμπόριο, αλλά το νέο ρεκόρ προσφοράς αμερικανικού αργού περιόρισε τα κέρδη τους.

Η τιμή του μπρεντ έφθασε για λίγο τα 67,73 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο του 2019, ενώ στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) είχε υποχωρήσει στα 67 δολάρια, χάνοντας τα κέρδη που είχε νωρίτερα. Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε άνοδο 22 σεντς στα 57,19 δολάρια, έχοντας σκαρφαλώσει νωρίτερα στα 57,81 δολάρια, επίσης το υψηλότερο φετινό επίπεδο.

Κορυφαίοι Αμερικανοί και Κινέζοι διαπραγματευτές συναντήθηκαν σήμερα για να ολοκληρώσουν τις συζητήσεις αυτής της εβδομάδας, με τις δύο πλευρές να καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη μίας συμφωνίας πριν από τα μεσάνυχτα της 1ης Μαρτίου, όταν λήγει η προθεσμία που έχει θέσει ο πρόεδρος Τραμπ για την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικές εισαγωγές. Ο Τραμπ πρόκειται να συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Λιου Χε.

Η αμερικανική παραγωγή αργού σκαρφάλωσε την περασμένη εβδομάδα στο επίπεδο – ρεκόρ των 12 εκατ. βαρελιών την ημέρα, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης.

Πηγή πληροφοριών: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ