Σε ποιες περιπτώσεις δικαστική απόφαση απαγορεύει να γίνονται πλειστηριασμοί

Δικαστική απόφαση απαγορεύει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς
Για το θέμα αυτό μίλησε η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα στο MEGA. “Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δεν αναγνωρίζουν για διάφορους λόγους τη νομιμοποίηση των εταιρειών διαχείρισης των funds να προχωρήσουν είτε σε δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων των δανείων, είτε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό”, σημείωσε.
” Τώρα με απόφαση Εφετείου, εταιρίες διαχείρισης των δανείων που έχουν αγοράσει τα funds δεν έχουν τη νομιμοποίηση να επιβάλουν κατάσχεση και πλειστηριασμό”, επανέλαβε και ανέφερε ενδεικτικά μια σχετική περίπτωση.

“Με αυτόν τον τρόπο ένας συμπολίτης μας έσωσε την περιουσία του. Ανεστάλη ο πλειστηριασμός και η απόφαση είναι σε επίπεδο ασφαλιστικών. Απλά είναι πάρα πολύ σοβαρή η απόφαση αυτή γιατί είναι η πρώτη που έχουμε σε επίπεδο Eφετείου”, σημείωσε και τόνισε ότι πρόκειται “για τις εταιρίες που επιβάλουν την κατάσχεση”. “Σε αυτήν περίπτωση με το πλειστηριασμό,  τους είχαμε προτείνει να τους δώσουμε  80 χιλ. ευρώ προκαταβολή και ζητούσαν 130 χιλ. ευρώ.  Και πήγαμε δικαστικά και έγινε αυτό”, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Πηγή enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ