Σε διεθνές συνέδριο στο Παρίσι ο Βαρουφάκης

Στο Παρίσι αναμένεται σήμερα το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για να συμμετάσχει αύριο το πρωί σε διεθνές συνέδριο οικονομολόγων που οργανώνει το «Ινστιτούτο για μια Νέα Οικονομική Σκέψη» σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

«Νέα Οικονομική Σκέψη» είναι ο τίτλος του συνεδρίου και σλόγκαν «Ελευθερία, Ισότητα, Ευθραυστότητα» (Liberté, Egalité, Fragilité), που θυμίζει το τρίπτυχο της Γαλλικής Επανάστασης, μόνο που στη θέση της «Αδελφοσύνης» οι οικονομολόγοι προτίμησαν την έννοια του εύθραυστου (fragilité).

Ο κ. Βαρουφάκης, προβλέπεται να μιλήσει αύριο το πρωί, με θέμα «Πολιτική με άλλα μέσα, θεσμικά όργανα της Ευρωζώνης και εθνική κυριαρχία στις διαπραγματεύσεις για τη διάσωση τραπεζών».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν γύρω από τα μεγάλα θέματα που αφορούν τις ανισότητες, την οικονομική αστάθεια, καθώς και τη διδασκαλία της οικονομίας. Στόχος είναι να διερευνηθεί «πως μια νέα οικονομική σκέψη θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα την κοινωνία».

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Βαρουφάκης έγινε… λαμπάδα – ΦΩΤΟ

Στο Παρίσι ο Βαρουφάκης, θα δει και τον Γκουρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ