Σαρρής: Ελπίζω στη συμφωνία για ρωσικό δάνειο

Σαρρής: Ελπίζω στη συμφωνία για ρωσικό δάνειο 

 

Την ελπίδα να επιτευχθεί σήμερα δανειακή συμφωνία με τη Ρωσία εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, λίγο πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ, στη Μόσχα.

«Ελπίζουμε για ένα καλό αποτέλεσμα, αλλά πραγματικά δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις», είπε ο κ. Σαρρής σε δημοσιογράφους, προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό. 

Η Κύπρος έχει ζητήσει από τη Ρωσία πενταετή παράταση του υφιστάμενου δανείου των 2,5 δισ. ευρώ που λήγει το 2016 καθώς και μείωση του επιτοκίου που βρίσκεται στο 4,5%.

Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα και ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης. Το ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο, λόγω της έκθεσης τουρισμού στη ρωσική πρωτεύουσα, ωστόσο δεδομένων των εξελίξεων αποκτά πρόσθετη σημασία.

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΡΙΚ, στη ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται για επαφές κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας. Πηγή από την τράπεζα εκτιμά ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για θετική κατάληξη στη μεγαλύτερη τραπεζική συμφωνία, που κυοφορείται τους τελευταίους μήνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η προεργασία που έγινε είναι πολύ ενθαρρυντική και η αναχώρηση της αντιπροσωπείας της Τράπεζας για τη Μόσχα ήταν εσπευσμένη, προκειμένου να μη χαθεί η ευνοϊκή χρονική συγκυρία.

 

Πηγή: Reuters

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.