Σαπέν: Το ΔΝΤ είναι και θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

Την πρόθεση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών να εργαστούν σήμερα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, εξέφρασε από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Όλοι δουλεύουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά όλοι εργάζονται έχοντας κατά νου ότι πρέπει να αποφευχθεί κάθε είδους κρίση», ανέφερε ο Μισέλ Σαπέν, σημειώνοντας ότι τις επόμενες εβδομάδες όλες οι πλευρές θα εργαστούν για να εφαρμοστούν στην Ελλάδα μεταρρυθμίσεις που θα είναι πολιτικά εφικτές.

Συνεχίζοντας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι όλοι εργάζονται για να επιστρέψει η Ελλάδα σε μια «κανονική κατάσταση». Όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη, δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της, την οποία την έχει.

Ερωτηθείς σχετικά με το ΔΝΤ, ο Σαπέν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ΔΝΤ είναι και θα παραμείνει στο πρόγραμμα. Εξάλλου, ερωτηθείς αν θα στηρίξει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στην προεδρία του Eurogroup σε περίπτωση που το κόμμα του χάσει τις εκλογές στην Ολλανδία, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε με νόημα: «Του εύχομαι να κερδίσει τις εκλογές το Μάρτιο».

Διαβάστε επίσης:

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσακαλώτου-Σόιμπλε

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ