«Σαφάρι» ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία σε Αττική, Λάρισα και Πιερία

Σε «σαφάρι» ελέγχων για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας, προχώρησαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή υπαλλήλων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε Αττική, Λάρισα και Πιερία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι εστιάστηκαν στην Αττική και συγκεκριμένα σε Βουλιαγμένη, Λαύριο και Κερατέα, καθώς και στη Λάρισα και την Πιερία, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν παραβάσεις συνολικά σε 7 περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Στο Λαύριο Αττικής:

-σε καντίνα, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ημέρας εργασίας και εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και

-σε καντίνα, να απασχολούνται 4 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού.

Στην Κερατέα Αττικής, σε επιχείρηση μίσθωσης ομπρελών και καθισμάτων, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός ωραρίου εργασίας, καθώς η μη έκδοση 13 αποδείξεων.

Στη Βουλιαγμένη Αττικής, σε επιχείρηση να απασχολούνται 30 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στην Πιερία:

-σε εστιατόριο – beach bar, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι που δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού και

-σε ζαχαροπλαστείο, να απασχολούνται 2 εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα, σε αναψυκτήριο- πρατήριο άρτου- beach bar να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Σ.ΕΠ.Ε., Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ