Ρήγμα στο εσωτερικό της τρόικας-Θα έρθουν τελικά

Ρήγμα στο εσωτερικό της τρόικας-Θα έρθουν τελικά

Αλαλούμ με την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα. Το βράδυ δηλώνουν πως δεν θα έρθουν και το πρωί ανακοινώνουν πως θα έρθουν δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των εκπροσώπων των δανειστών .

‘Εκπροσωπος της Ευρωπαϊκης Επιτροπης διευκρίνισε σήμερα απο τις Βρυξέλλες ότι τελικώς οι επικεφαλής της τρόικας θα έλθουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα για να διαβουλευτουν με τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα όμως με τον ίδιο εκπρόσωπο, το ενδεχόμενο να επιτευχθεί συμφωνία εντός του Δεκεμβρίου δεν φαίνεται στην παρούσα φάση πιθανό.

Είχε προηγηθεί αργά χθές το βράδυ η ανακοίνωση του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, Σίμον ο Κόνορ «οι τεχνικές συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα». Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο οι επικεφαλής των δανειστών αναμένεται να επισκεφθούν την Αθήνα τον Ιανουάριο του 2014, εφόσον σημειωθεί πρόοδος όσον αφορά την εφαρμογή των προαπαιτούμενων, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή η εξέλιξη δεν προκαλλεί καμία ανησυχία στο οικονομικό επιτελείο καθώς όπως τονίζεται η συμφωνία θα κλείσει μέσω τηλεδιάσκεψης και όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την δόση του 1 δισ. ευρώ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ