Reuters:Υπό αυστηρή εποπτεία οι τράπεζες

Reuters:Υπό αυστηρή εποπτεία οι τράπεζες

 

Αντιμέτωπες με αυστηρότερο έλεγχο σε θέματα πιστοδοτήσεων και αναδιάρθρωσης θα έρθουν οι τράπεζες που θα ανακεφαλαιοποιηθούν, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου τραπεζικού στελέχους στο Reuters.

Συγκεκριμένα, τραπεζίτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί είπε ότι κατ’ εντολήν της τρόικας θα τοποθετηθούν παρατηρητές σε κάθε τράπεζα που θα επιβλέπουν την πιστωτική πολιτική που θα ακολουθούν τα τραπεζικά ιδρύματα.

«Η επίβλεψη και παρακολούθηση της διαχείρισης του δανειακού χαρτοφυλακίου είναι απαίτηση της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο τραπεζίτης, διευκρινίζοντας ότι η επίβλεψη από τους παρατηρητές δεν θα αφορά μόνο τις νέες χορηγήσεις. «Θα έχουν λόγο και στο πώς οι τράπεζες διαχειρίζονται το σύνολο του χαρτοφυλακίου τους, των υπαρχόντων δανείων», ανέφερε.

Ο έλεγχος θα αφορά και στις χορηγήσεις προς τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και το προσωπικό, πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών βάσει των οποίων οι ιδιώτες επενδυτές θα πρέπει να καλύψουν έως και το 10% των κεφαλαίων που θα αντληθούν από αυξήσεις κεφαλαίου με έκδοση νέων μετοχών.  

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ