Reuters:Σε ετοιμότητα οι τράπεζες

Οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται για να λάβουν μέτρα για την σταθεροποίηση των χρηματαγορών και να εμποδίσουν μία πιστωτική στενότητα εάν το αποτελέσμα των ελληνικών εκλογών την Κυριακή προκαλέσει διαταραχή στις συναλλαγές, μεταδίδει το Reuters.

Ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε, αναφέρει το Reuters, ότι οι ελληνικές εκλογές δεν θα αποτελέσουν “το καθοριστικό σημάδι για το τι θα συμβεί στη συνέχεια στην κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ.

Οι κεντρικές τράπεζες προετοιμάζονται για την ανάληψη συντονισμένης δράσης για την παροχή ρευστότητας“, δήλωσε πηγής της ομάδας των G20 Η δήλωσή του αυτή επιβεβαιώθηκε από αρκετούς άλλους αξιωματούχους της G20, τονίζει το δημοσίευμα.

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της αντίδρασης των αγορών, θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί επείγουσα συνεδρίαση των υπουργών της Ομάδας των επτά αναπτυγμένων χωρών τη Δευτέρα ή την Τρίτη στο Los Cabos, με την τηλεφωνική συμμετοχή κεντρικών τραπεζιτών, είπε ένας δεύτερος αξιωματούχος της ομάδαςG20.

Η πρώτη κίνηση “άμυνας”, σημειώνει το Reuters, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μια δήλωση ότι οι πολιτικοί είναι έτοιμοι να λάβουν όποια μέτρα χρειαστούν για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα των αγορών.

  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ