Reuters: Η Ελλάδα γλίτωσε… αλλά για πόσο;

Σε άρθρο του το Reuters, αναφέρεται στο «ναι» των δανειστών για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ωστόσο... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Reuters: Η Ελλάδα γλίτωσε… αλλά για πόσο;

 

Σε άρθρο του το Reuters, αναφέρεται στο «ναι» των δανειστών για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ωστόσο επισημαίνει ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα περάσει με «ασφάλεια» από την επίσκεψη της τρόικας θα χρειαστεί περαιτέρω ελάφρυνση του χρέος.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο υποστηρίζει ότι μπορεί η χώρα μας μπορεί να «γλίτωσε» από την πολιτική και οικονομική κρίση αυτή τη χρονιά, επισημαίνεται όμως ότι αυτή η «ευφορία» μπορεί να είναι προσωρινή.

«Η κατάσταση θα γίνει σίγουρα σκληρότερη και οικονομικά και πολιτικά», υποστηρίζει Φρέντρικ Έρικσον, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Διεθνή Πολιτική Οικονομία στις Βρυξέλλες, ο οποίος χαρακτηρίζει «ουτοπικό» το ενδεχόμενο η Ελλάδα να «σταθεί» στις απαιτήσεις που τις ζητούνται, «τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Έρικσον.

Κλείνοντας, το Reuters αναφέρεται στις δηλώσεις της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ πως δεν θα δεχθούν νέα μέτρα λιτότητας και στην αναγκαιότητα της περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.