Πυρά Γιούνκερ μέσω FT: Η Αθήνα “έχασε” την Κομισιόν

Η Αθήνα «έχασε την Κομισιόν», φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη σημερινή συνεδρίαση του κολεγίου των 29 Επιτρόπων της ΕΕ στο Στρασβούργο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, καθώς αναμένεται η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ.

Το δημοσίευμα του Peter Spiegel επικαλείται αξιωματούχους που είχαν ενημέρωση για όσα λέχθηκαν στο κολέγιο των Επιτρόπων.

«Απέτυχαν (οι Έλληνες) να δουν ότι ο καλύτερος φίλος των μικρού και μεσαίου μεγέθους χωρών είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ένας αξιωματούχος, αφηγούμενος τα σχόλια του Γιούνκερ στους Επιτρόπους.

Ο Spiegel σημείωσε τα φερόμενα ως σχόλια του Γιούνκερ ως ένδειξη της επιδείνωσης του κλίματος στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της.

Το κλίμα της συγκρατημένης αισιοδοξίας που υπήρχε κατά τις συζητήσεις τις περασμένες εβδομάδες δίνει γρήγορα τη θέση του στον φόβο και την καχυποψία, σημειώνει ο συντάκτης.

Αξιωματούχοι από διαφορετικούς θεσμούς που εμπλέκονται στις διαβουλεύσεις ανησυχούν τώρα ότι η «σκληρή αριστερή» ελληνική κυβέρνηση κάνει επικίνδυνα λάθος υπολογισμούς.

«Η Αθήνα», πιστεύουν οι αξιωματούχοι αυτοί, «τρενάρει σκόπιμα τις διαπραγματεύσεις έως το τελευταίο λεπτό με την πεποίθηση οι πιστωτές τελικά θα κλείσουν το μάτι και θα συμφωνήσουν σε μία μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του χρέους και νέα χρήματα με λίγους όρους».

«Δεν θέλουν συμφωνία με εμάς, θέλουν μόνο ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος ενός από τους θεσμούς, προσθέτοντας: «Δεν θεωρώ ότι θα μετακινηθούν. Θεωρώ ότι περιμένουν από εμάς ένα γνέψιμο, αλλά δεν θα το κάνουμε», πρόσθεσε.

 

Δείτε επίσης:

Bloomberg: “Κλείδωσε” η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ

Βαρουφάκης: Γι’ αυτό οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε “πόλεμο”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ